sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Sunnuntain parempi pestobroileri



 Sunnuntai, välillä viikon pitkäveteisin päivä, välillä paras!
Kokkausinspiraatio iski ja tuloksena syntyi pesto-pekoni täytteisiä broilerirullia valkoviini-kermakastikkeessa ja suppisrisottoa.

Broilerin fileet halkaistaan keskeltä, voidellaan pestolla, pinnalle ripotellaan pekonia ja lihat kääritään rullalle. Paketit kiinnitetään hammastikuilla...ei muuten tarttis olla mintun makuisia...kävi pikkuinen moka ja minttu kyllä maistuu lihassa. Ei tosin pilannut ruokaa, onneksi.
Haudutin kääröjä reilut puolituntia kasarissa paistettuani ne ensin kauniin ruskeiksi. Ruskistamisen jälkeen lisäsin desin kanalientä ja desin valkkaria, haudutuksen loppuvaiheessa vielä desin kermaa. Tämän jälkeen kääröt saivat vielä muhia hetken kannen alla.


Suppisrisotto on meillä jo tuttu sapuska ja ohjekin tulee lonkalta. Kunnon raaka-aineet on kaiken a ja o. Riisi oli jotain Italialaista gourmet-riisiä, parmesaania raastetaan ainakin 100g ja voitakin tähän herkkuun kuuluu.
Tein sen näin:
pilko sipuli ja pari valkosipulinkynttä. Laita kunnon luraus oliiviöljyä kattilaan ja heitä sipulit ja sienet perään. Näitä ei ole siis tarkoitus ruskistaa eli varovaisuutta lämmön kanssa. Kasvikset saavat muhia noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon riisi ja samalla lisää lämpöä hellaan.
Pyörittele riisiä öljyssä jokunen minuutti ja kun riisi on läpikuultavaa, kaada kattilaan lasillinen valkoviiniä. Tällä kertaa taisi mennä noin 2dl...mutta se on makuasia.

Kun riisi on imenyt viinin on aika lisätä ensimmäinen kauhallinen lientä. Tähän käytin kanalientä (1 litra vettä, 2 kanafondikuutiota). Lisää lientä kauha kerrallaan aina kun riisi on sen imenyt. Hellan voit säätää vähän pienemmälle esim 3:lle. Kun kaikki liemi on käytetty, maista riisiä. Jos se on vielä todella kovaa, lisää vähän vettä ja jatka kypsennystä. Mikäli riisi on sopivan al dente on aika ottaa kattila pois levyltä ja lisätä mausteet. Mustapippuria myllystä, pieni ripaus suolaa, noin 50-70 g voita ja 100g raastettua parmesaania lisätään kattilaan ja pari pyöräytystä. Kansi hetkeksi päälle ja muutaman minuutin kuluttua vielä kunnon sekoitus.

Risoton kuuluu olla löysähköä puuroa. Kannattaa kutsua porukka ruokapöytään siinä vaiheessa kun kääntelee risottoa valmiiksi...se on herkullisimmillaan heti nautittuna.
Bon apetit! Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti