tiistai 13. marraskuuta 2012

Macarons vol.1

Master Chef ausseja katsoessa, tyttäreni Sanjan tehdessä pavlovaa lauantailta jääneistä valkuaisista se iski. Ihan pakko kokeilla macaronsien tekemistä.. eikun äkkiä cittariin mantelijauho-ostoksille.

Sanjan kanssa luimme ohjeen jostain ruotsalaisesta blogista, pahoitteluni, että sitä ei nyt tässä ole.
Ohje oli kyllä ihan yleisesti käytetty eli tässä lista valmistusaineista:

110g munan valkuaista
100g mantelijauhoa
200g tomusokeria (me käytimme mansikkatomusokeria)
4-5 rkl sokeria

Me emme käyttäneet väriaineita, koska omasta mielestämme nokkelina ostimme mansikkatomusokeria ja sehän värjää leipomukset vaaleanpunaisiksi.

Ensin sekoitin tomusokerin ja mantelijauhon keskenään. Valkuaiset vatkasin melko kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäsin sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Kun vaahto oli marenkimaista, kovaa ja kiiltävää, lisäsin loput aineet eli mantelijauhoseoksen. Jauhot nostelin taikinaan nuolijalla.

Sitten vain taikina pursotinpussiin ja muotoilemaan pellille täydellisiä pyörylöitä. Meillä ei ollut sileää tullaa pursottimeen, joten tottahan macaronsien pinta jäi röpelöiseksi. Voi toki olla muitakin selityksiä vähän röpelöön ulkonäköön, kuten liian kova taikina.

Pursotettuamme kakkuset pellille jätimme pellit pöydälle kuortumaan noin tunniksi. Uuniin luomuksemme pääsivät kun pinta oli kuivunut ja napakka. 10 minuuttia 150 asteisessa uunissa ja valmista tuli!

Väliin laitoin Lemon Curd -tahnaa, kun purkki oli sattumalta kaapissa.
Eivät nämä nyt ole niitä Stockan Herkun veroisia ulkonäöltään, mutta melkein voisin väittää, että maku oli kyllä parempi, kuin aiemmin maistamissani macaronseissa.
Saa nähdä millä Sanja omansa täyttää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti